Naminė „Nutella” – skaniau negu iš parduotuvės! Išsaugokite receptą!


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Riešutinę smaližių svajonę „Nutellą“ seniai planavau pagaminti namuose – tad aptikusi minimalistbaker.com receptą, nedelsiant ėmiausi darbo – man patiko tai, kad receptas vos iš kelių ingredientų ir jame dominuoja naudingų dalykų kupini lazdyno riešutai. Tiesa, ši savybė turi ir kitą pusę – lazdyno riešutai brangūs, todėl ir užtepas išeina gana prabangus. Toks, kurį siūlau valgyti po truputį, pasimėgaujant ir pasilepinant, jokiu būdu nesukertant viso stiklainiuko vienu ypu, juk ir kalorijų jame – ohoho kiek!

Naminę „Nutella“ šaldytuve ar vėsesnėje patalpoje galima laikyti 2-3 savaites. Kas svarbu gaminant? Šokolado ir riešutų kokybė – ypač svarbu, kad pastarieji nebūtų apkartę, Aš riešutus dažniausiai perku specializuotose parduotuvėse – tiek kaina, tiek kokybė man jose patinka labiau.

Namuose gamintas šokoladinis lazdyno riešutų sviestas skoniu skiriasi nuo pirktinio – gerokai labiau jaučiasi riešutai, mažiau saldumo, nėra pieno produktų, todėl tinkamas jų nevalgantiems. Jei laikysite ne šaldytuve, bus skystesnės konsistencijos. Saldumą gaminant galima reguliuoti – papildomai įdedant agavos ar klevų sirupo arba cukraus pudros. Tirpintą šokoladą recepte galime keisti keliais šaukštais kakavos miltelių ir minėtais saldikliais.

Gaminame naminę „Nutellą“ – šokoladinį lazdynų riešutų sviestą

1. Lazdyno riešutus pakepiname 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10-12 minučių. Būkite budrūs ir nesudeginkite – riešutai teturi paskrusti iki gražaus rudumo, kad skonis paryškėtų ir būtų lengviau pašalinti odeles.

2. Pravėsusius riešutus nulupame – pirštais pašaliname odeles, kiek tai įmanoma.

3. Riešutus be odelių dedame į galingą virtuvės kombainą su aštriais peiliais ir smulkiname iki pavirs į miltus, o vėliau – paskleis iš savęs aliejus ir pavirs tirštu sviestu. Tai užima laiko, todėl, kad nesudegintume kombaino, darykime tai su pertraukomis – sumalkime per 3-4 kartus, tarpuose leisdami kombainui pailsėti minutę kitą.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkime šokoladą. Minutę jį pravėsinę supilkime į riešutų sviestą, įberkime maltos vanilės, druskos, kakavos ir kombainu viską išsukime iki vientisos masės.

Naminė „Nutella“ – puikus užtepas bandelėms, skrebučiams, vafliams, blynams ar tiesiog baltos duonos riekei.

Komentarai

Reklama