Štai kaip gaminti bet kokią mėsą: minkštumo suteikiantis slaptas ingredientas!
[fblike]
Jei nutiko taip, kad pateko gabalas senos, kietos kiaulienos arba jautienos, neverta nusiminti. Žinoma, sultingas didkepsnis iš tokios mėsos neišeis, bet puikus troškinys arba užkepta mėsa – tikrai.
Svogūnas
Nė vienas mėsos patiekalas neapsieina be svogūno ir svogūno sulčių.
Svogūną galima supjaustyti pusžiedžiais, smulkiai sukapoti, sumalti mėsmale arba net sutarkuoti tarka (štai ji, ARI prevencija).
Tuomet sumaišyti su mėsa santykiu 1:1 ir palikti dviem valandoms prispaustą!
Garstyčios
Šis produktas – puikus mėsos kompanionas! Garstyčios (milteliai arba skystas padažas) ne tik puikiai suminkština mėsos pluoštus, bet ir suteikia pikantiško skonio bei lengvo aštrumo.
Tiesiog aptepkite visą gabalą mėsos garstyčiomis arba iškart supjaustykite reikiamomis porcijomis, palaikykite 15–20 minučių, tada kepkite arba pašaukite į orkaitę.
Alkoholis
Sausas vynas (raudonasis arba baltasis), alus, degtinė. Į vyną mėsą pamerkite iš anksto, o degtinę (maždaug 50 g) pilkite į jau besigaminantį troškinį arba ragu.
Alus – puikus variantas, norint troškinti jame visą gabalą kiaulienos arba jautienos.
Nereikia bijoti alkoholio: jis visiškai išgaruoja, kai yra apdorojamas šiluma.
Citrinų, granatų, ananasų sultys
Visos šios sultys – puikūs minkštikliai, tačiau naudodami tokį marinatą stenkitės jame neperlaikyti mėsos, kad galiausiai negautumėte gumos.
Sūrymas
Kopūstų arba agurkų sūrymas – beje, puikus variantas! Suteikia pikantiškų natų ir patiekalo nereikia sūdyti.
Mineralinis vanduo
Tai patikrintas minkštinimo būdas, kurį siūlo patyrę virėjai, beje, geriau rinktis mineralinį, skirtą gydomiesiems-profilaktiniams tikslams.
Krakmolas
Pabandykite kietą mėsą pamirkyti vandenyje, kuriame ištirpinta bulvių krakmolo – būsite nustebinti rezultato! Sultingi gabalėliai traškia plutele garantuoti.
Kefyras
Sumaišykite fermentuoto pieno produktą su bet kokiais mėgstamais aromatiniais prieskoniais ir porai valandų užpilkite šią masę ant mėsos.
Sojų padažas
1–1,5 valandos sojų padaže marinuota mėsa įgauna minkštumo, sodrią tamsią spalvą ir charakteringą poskonį.
Ir dar vienas svarbus momentas gaminant bet kokią mėsą: niekada ir jokiomis aplinkybėmis iš anksto nesūdykite mėsos!
Druska ištraukia iš jos visas sultis dar iki jos pagaminimo.
Komentarai