RECEPTAS: ŽEMAIČIŲ BLYNAI
Patinka? Duok Like!
[fblike]
[fblike]
-
- bulvės: 1 kilogramo
- malta kiauliena ir jautiena: 300 gramų
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- morkos: 1
- miltai: ~4 šaukštų
- druska
- penkių rūšių pipirų mišinys
- prieskoniai mėsytei
- bazilikas
- džiūvėsėliai
- aliejus (kepimui)
- Iš pradžių pasūdytame vandenyje išvirkite bulves, palikite atvėsti, o po to jas sumalkite su mėsmalės pagalba (galite ir sugrūsti kaip bulvių košę). Į bulvių masę įdėkite miltų, įberkite druskos ir pipirų bei suminkykite.
- Įdaras: Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite smulkintą svogūną, česnaką bei tarkuotas morkas. Kai truputį apkepa, sudėkite mėsą. Barstykite prieskoniais bei kepkite, kol mėsa iškepa.
- Tuomet imkite gabaliuką bulvių masės, ją dar truputį pamiltuokite (arba tiesiog galite viską daryti miltuotomis rankomis), padarykite apvalų paplotėlį. Į jo vidurį dėkite porą šaukštelių pasigaminto įdaro bei formuokite blyną.
- Po to blynus apvoliokite džiūvėsėliuose, dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi bei kepkite tol, kol gražiai apskrus. Padažą pasirinkite savo mėgiamą. Šį kartą mes pasigaminome padažiuką iš sviesto bei grietinės. Skanaus!
Komentarai