RECEPTAS: ŽEMAIČIŲ BLYNAI


Patinka? Duok Like!
[fblike]
    • bulvės: 1 kilogramo
    • malta kiauliena ir jautiena: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • morkos: 1
    • miltai: ~4 šaukštų
    • druska
    • penkių rūšių pipirų mišinys
    • prieskoniai mėsytei
    • bazilikas
    • džiūvėsėliai
    • aliejus (kepimui)
  1. Iš pradžių pasūdytame vandenyje išvirkite bulves, palikite atvėsti, o po to jas sumalkite su mėsmalės pagalba (galite ir sugrūsti kaip bulvių košę). Į bulvių masę įdėkite miltų, įberkite druskos ir pipirų bei suminkykite.
  2. Įdaras: Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite smulkintą svogūną, česnaką bei tarkuotas morkas. Kai truputį apkepa, sudėkite mėsą. Barstykite prieskoniais bei kepkite, kol mėsa iškepa.
  3. Tuomet imkite gabaliuką bulvių masės, ją dar truputį pamiltuokite (arba tiesiog galite viską daryti miltuotomis rankomis), padarykite apvalų paplotėlį. Į jo vidurį dėkite porą šaukštelių pasigaminto įdaro bei formuokite blyną.
  4. Po to blynus apvoliokite džiūvėsėliuose, dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi bei kepkite tol, kol gražiai apskrus. Padažą pasirinkite savo mėgiamą. Šį kartą mes pasigaminome padažiuką iš sviesto bei grietinės. Skanaus!

Komentarai

Reklama