Aukščiausios klasės ekonomiškas tortas per 20 minučių. Ir jokio kepimo!
[fblike]
Šis tortas iš paprastų produktų jūsų pastangų dėka bus skanus ir lengvas. Pagaminimas užtruks 20 minučių. Žinoma, reikės palaukti, kol sausainiai išbrinks ir tortas sustandės šaldytuve, bet jums daugiau jo nereikės žiūrėti. Pagal skonį tortas be kepimo nenusileidžia tradiciniams, sunkiai paruošiamiems tortams.
Kaip pagrindą, galima naudoti įvairiausius sausainius, meduolius, krekerius. Derinant šiuos produktus su kremu, varške, grietine arba jogurtu galima sukurti tikrus kulinarinio meno kūrinius.
Tortas be kepimo iš sausainių ir varškės
INGREDIENTAI:
- 300 gr. smėlinių sausainių su kakava
- 250 gr. varškės
- 250 gr. grietinės
- 100 gr. cukraus
- 1 valgomasis šaukštas želatinos
- 75 ml. vandens
- mažas šokoladukas papuošimui
PARUOŠIMAS
1. Suberiame želatiną į puodą, užpilame vandeniu. Leidžiame pastovėti kelias minutes.
2. Supilame mišinį į puodą ir šildome ant viryklės tol, kol želatina ištirps.
3. Sumaišome su maišytuvu grietinę su cukrumi ir varške. Turime gauti minkštą kremą.
4. Į grietinę įpilame želatinos ir vėl viską sumaišome.
5. Pirmas sluoksnį sausainių dedame į formą ir užpilame kremą.
6. Tada dedame vėl sausainių sluoksnį ir vėl kremo sluoksnį. Ir taip suformuojame tris sluoksnius.
7. Uždengiame tortą ir paliekame per naktį jį išmirkti.
Kai kremas susigers į sausainius, tortą galima patiekti. Tortas, pagamintas iš sausainių su varške ir grietine, yra labai švelnus ir sultingas. Iš viršaus jį galima papuošti tarkuotu šokoladu. Taip pat galima padaryti kremą tamsiu, įdedant į jį kakavos, ir šviesių sausainių!
Patiko? Pasidalink su draugais! 🙂
Komentarai