Ši garstyčių padaže iškepta skumbrė tiesiog tirpsta burnoje! Paruošti labai paprasta!


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Švelnų ir sultingą patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru

Skumbrė garstyčių padaže

Mes nuo tarybinių laikų esam pratę, kad skumbrė būna konservuota. Tačiau vis dažniau lentynose atsiranda šaldytos skumbrės. O šalto rūkymo skumbrė tiekiama netgi per šventes. Labai skani, nieko nepasakysi! Bet grįžkime prie šaldytos skumbrės. Mes jau radome porą simpatiškų gabalėlių. Ir jei jūs suabejojate, imti, ar ne, mes jums tvirtai sakome – imkite būtinai! Nes mes turime neįtikėtinai gerą receptą užkeptai su garstyčiomis skumbrei pagaminti. Pagaminkime kartu.

Ingredientai

  • skumbrė 2 vnt.
  • svogūnas 1 vnt.
  • majonezas 2 v.š.
  • sojų padažas 3 v.š.
  • Garstyčios 2 v.š.
  • Žalumynų pagal skonį

Paruošimas

1. Išvalykite žuvį, gerai nuplaukite ir supjaustykite porcijiniais gabalėliais.

2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir paruoškite padažą. Tam reikia sumaišyti garstyčias, majonezą ir sojų padažą iki vienalytės masės. Druskos dėti nereikia.

3. Į padažą įdėkite svogūnus ir sumaišykite jį su žuvies gabalėliais. Leiskite viskam pastovėti 30 minučių, kad gerai išsimarinuotų.

4. Perdėkite žuvį į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 20-30 minučių. Temperatūrą nustatykite 170 laipsnių. Palaukite, kol skumbrė šiek tiek apskrus. Paruošta! Ir nepamirškite pridėti žalumynų.

Švelnų ir sultingą patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru – įvertins visa šeima! Tuo labiau, kad receptas tikrai paprastas ir nereikalauja daug pastangų. Svarbiausia – prisisemti kantrybės ir nepulti skumbrės kol jinai dar neiškepusi! O kol žuvis kepa, pasidalinkite šiuo receptu su kitais!

Komentarai

Reklama