Tortas su kondensuotu pienu per 30 minučių! Paprastas skanaus torto receptas
Patinka? Duok Like!
[fblike]
[fblike]
Vienuolikmetė dukra su drauge iškepė šį tortą ir pavaišino. Tortas tirpo burnoje, buvo minkštas ir švelnus.
Sudėtis:
Tešla:
- 140 g aukščiausios rūšies miltų;
- 1 dėžutė kondensuoto pieno;
- 100 g sviesto;
- ½ arbatinio šaukštelio sodos;
- 2 kiaušiniai;
- ½ citrinos;
- kakavos.
Kremas:
- 400 g grietinės;
- 200 g cukraus.
Greitai pagaminamas tortas su kondensuotu pienu. Detalus receptas.
- Ant mažos ugnies ištirpinti sviestą ir supilti į dubenį.
- Supilti kondensuotą pieną, įmušti kiaušinius, sudėti citrinos sultimis nugesintą sodą, persijotus miltus ( kiekvieną kartą gerai išmaišant).
- 2/3 tešlos supilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į likusią dubenyje tešlą įdėti kakavos, išmaišyti ir supilti antrą sluoksnį į likusią skardos dalį.
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
- Kol torto pagrindas kepa, pasiruoškime kremą: sumaišyti grietinę su cukrumi ir gerai išplakti šluotele.
- Išimti iš orkaitės torto pagrindą, perpjauti į tris dalis. Nulyginti kraštus.
- Visus sluoksnius, išskyrus pirmąjį, kruopščiai aptepti kremu iš abiejų pusių ir sudėti vieną ant kito. Pirmąjį sluoksnį aptepti tik iš viršaus. Kakavinis sluoksnis turi būti vidurinysis!
- Nupjaustytus gabalėlius sutrinti į trupinius ir jais apibarstyti tortą su kondensuotu pienu iš visų pusių.
- Viskas, jūsų greitai pagaminamas ir skanus tortas su kondensuotu pienu paruoštas. Liko tik supjaustyti į gabalėlius ir kviesti prie stalo namiškius.
Komentarai