Kūčios įdomiau – 32 puikūs receptai šventiniam stalui
[fblike]
Tikriausiai daugelis Kūčių stalui ruošiate 12 patiekalų, bet kartais tradicinius gardumynus juk taip norisi paįvairinti kažkuo šiek tiek naujo, ar ne? Tad nėrėme į darbus ir antrinkome net 32 puikius receptus, kurie pagelbės ieškant idėjų Kūčių stalui. Žuvis, silkutė, salotos, užtepėlės ir net desertai – viskas čia tinkama pasninkui ir atitinka Kūčių tradicijas, o kaip skanu!
Orkaitėje kepta lašiša su traškia sezamų plutele
Lašišą mėgsta tikriausiai daugelis – net tie, kurie nemėgsta jokios kitos žuvies! Tai kitoks, Rytų virtuve kvepiantis lašišos receptas, kuriam reikia visai nedaug ingredientų. Žuvis paruošiama greitai, su traškia sezamų plutele, o tiekti galite su ryžiais, avokais ir citrinos skiltele.
Receptą rasite čia.
Burokėlių mišrainė su obuoliais
Gaivi ir labai skani burokėlių mišrainė lengvai vakarienei be mėsos! Salotų skonis priklausys nuo pasirinktų obuolių rūšies, o jei norite įdomiau, obuolius galite pakeisti kriaušėmis.
Receptą rasite čia.
Veganiškas majonezas be kiaušinių ir pieno produktų
Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti Kūčių patiekalus ar jeigu nevalgote kiaušinių ar pieno. Nebūtina pirkti konservuotas pupeles ar avinžirnius, jeigu Kūčioms virsite naminius ankštinius (pvz. mišrainėms ar salotoms), tiesiog reikėtų neišpilti jų virimo skysčio ir pagaminsite puikų majonezą
Receptą rasite čia.
Blyneliai su silke Kūčioms
Klasikinis ir tiesiog puikus blynelių su silke receptas! Į silkės įdarą papildomai galima dėti saulėgrąžų, į tešlą – žalumynų.
Receptą rasite čia.
Burokėlių salotos su silke ir avokadu
Tikrai skanios, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, tinkamos ir šventei, ir kasdienai. Kūčioms jas galima ruošti su aliejimumi arba galima su naminiu majonezu be kiaušinių ir pieno, kurio receptas čia. O Kalėdoms ar kitai progai joms puikiai tinka jogurto ar majonezo padažas.
Receptą rasite čia.
Lašišos ir anakardžių užtepėlė
Gardi, maistinga ir greitai pagaminama užtepėlė. Jai nereikia pieno produktų, tad puikiai tiks ne tik norintiems išbandyti naujus skonius ar vengiantiems laktozės, bet ir Kūčių stalui. Tai yra bazinis receptas kuris puikus jau savaime, bet juo varijuokite drąsiai – įmaišykite saulėje džiovintų pomidorų, įpsauskite skiltelę česnako, įpjaustykite kaparėlių – kaskart ši užtepėlė gali būti vis kitokia.
Receptą rasite čia.
Silkė su porais ir džiovintomis slyvomis bei džiovintais abrikosais
Labai paprastas receptą, kaip pagaminti ypatingai skanią silkę! Silkė ir džiovinti vaisiai – puikus derinys, jei dar nesate ragavę, rekomenduojame išbandyti!
Receptą rasite čia.
Mielinis pyragas Kūčioms
Per Kūčias galima ir kukliai pasmaližiauti! Minkštutėlis, skanutėlis mielinis pyragas Kūčioms! Puikiai tinka po Kūčių vakarienės paskanauti su kvapniu puodeliu arbatos.
Receptą rasite čia.
Pikantiškos morkų salotos be majonezo
Labai skanios morkų salotos, kurios puiki tiks Kūčių stalui, nes yra be majonezo! Ruošti galima su mėgstamais riešutais, jei mėgstate razinas, galima gardinti ir jomis, jei ne – dėkite džiovintų slyvų ar vaisiais negardinkite visai.
Receptą rasite čia.
Greita burokėlių ir saulėgrąžų užtepėlė
Taupi, greitai pagaminama ir tikrai puikaus skonio užtepėlė, kurią tinka tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą šalia žuvies ar mėsos patiekalų. Vietoje saulėgrąžų taip pat galima naudoti ir mėgiamus riešutus, pavyzdžiui, graikinius ar lazdyno. Būtinai būtinai išbandykite šį puikų, sveiką ir labai skanų gardumyną!
Receptą rasite čia.
Naminė sūdyta lašiša
Jei norite paskanauti sūdytos lašišos, jos visai nebūtina pirkti, galite pasigaminti ir namuose! Tokia lašiša puikiai tinka ir sumuštinukams, ir lavašui, ir kur tik sugalvosite!
Receptą rasite čia.
Mūsų skaniausieji naminiai kūčiukai
Visgi kokios Kūčios be kūčiukų? Dalinamės savo pačių pačiausių naminių kūčiukų receptu bei patarimais, kaip juos paruošti itin gardžius.
Receptą rasite čia.
Garstyčių padaže marinuota silkė
Tradicinis švedų patiekalas – marinuota silkė garstyčių padaže patiks pikantiško, tačiau ne pernelyg aštraus skonio mėgėjams. Galima naudoti žiupsnelį ciberžolės, kuri dar labiau paryškins auksinę garstyčių padažo spalvą.
Receptą rasite čia.
Saldžių bulvių užkandėlės su avokadu ir silke
Šventiška, spalvinga ir labai skani užkandėlė šventinio stalo vaišėms. Avokadus rinkitės gerai prinokusius, taip užtepėlė bus itin kremiška ir skani. Šios užkandėlės labai gardžios tiek dar šiltos, tiek šaltos. Su saldžiomis bulvėmis mums jos pačios skaniausios, bet jeigu jų neturite, tiks ir paprastos virtos bulvės, tiesiog išvirkite su lupena (nepervirkite!), atvėsusias nulupkite, o prieš gaminant užkandėles jas apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ir pabarstę mėgiamais prieskoniais. Arba riekeles keletą minučių apkepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Receptą rasite čia.
Šventiškas mielinis pyragas “Snaigė”
Skanus, purus ir labai šventiškai atrodantis mielinis pyragas. Gaminant jį Kūčioms į tešlą vietoje kiaušinių ir sviesto tiesiog dėkite 50 ml neutralaus skonio aliejaus (aptepimui irgi panaudokite šiek tiek aliejaus), o įprastą pieną pakeiskite augaliniu arba naudokite vandenį. Vietoje šokoladinio kremo įdaro galima daryti ir kitokį įdarą, pavyzdžiui, aguonų ar cinamono ir cukraus ar varškės.
Receptą rasite čia.
Puikioji silkė su svogūnais saulėgrąžomis
Vos 3 ingredientų skanėstas! Gardžiosios silkės paskanauti pakaks 6 ragautojams, o jei svečių laukiate daugiau, ingredientų atitinkamai dvigubinkite ar trigubinkite. Skanauti galima iš karto arba bus dar skaniau, jei silkė bent kelias valandas pastovi ir visi skoniais susijungia! Skanaus!
Receptą rasite čia.
Saulėje džiovintų pomidorų ir alyvuogių užtepėlė
Labai gardi ir greita užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis! Rriešutus užtepėlei nebūtina naudoti graikinius, tinka ir kitokie mėgstami. Be galo skanu šią užtepėlę tepti ant paskrudintų prancūziško batono riekelių.
Receptą rasite čia.
Šventiški lašišos kepsneliai su ananasais orkaitėje
Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.
Receptą rasite čia.
Užkandinės bulvių ir burokėlių “braškės” su silkės įdaru
Dailiai atrodantis, skanutėlis ir spalvingas silkės užkandis, kuris puikiai tinka žiemos šventėms! Pagaminti paprasta, ingredientai nesudėtingi, o atrodo žavingai!
Receptą rasite čia.
Veganiškas citrininis tortas – kremiškas ir tirpstantis burnoje
Šis tortas puikus – tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus
Receptą rasite čia.
Orkaitėje kepti avinžirniai
Traškus, sveikuoliškas ir Kūčioms tinkamas užkandis! Šį gardumyną galima skaninti tiek recepte siūlomais, tiek kitais savo mėgstamais prieskoniais.
Receptą rasite čia.
Pati skaniausia keptuvėje kepta lašiša
Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai,
Receptą rasite čia.
Naminė marinuota skumbrė
Skanutėlė namuose marinuota skumbrė. Ar kada esate tokios ragavę? Gaminti tinka naudoti tiek šviežią, tiek šaldytą ir atitirpintą žuvį. Paragavę pagal šį receptą ruoštos skumbrės, pirktinės tikriausiai nebenorėsite!
Receptą rasite čia.
Silkė su lengvai karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
Ši sikė tikrai bus Kūčių stalo pažiba. Labai gardi, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama! Jeigu džiovintos spanguolės, kurias naudosite gaminimui, kietokios, jas galite prieš gamindami valandėlę pamirkyti vandenyje, jog truputį suminkštėtų. O jeigu neturite ar nemėgstate spanguolių, jas drąsiai galite keisti razinomis ar džiovintomis slyvomis.
Receptą rasite čia.
Greita silkės užkandėlė su burokėliais
Burokėliai, silkutė ir skrebučiai – laiko patikrintas derinys. O juk būtent klasikinis skonių derinys dažniausiai būna tai, kas tiesiog negali nuvilti. Taip ir šį kartą – paprasta, nieko įmantraus, bet be galo gardu – užkandukai su burokėliais ir silke.
Receptą rasite čia.
Humusas – puikioji avinžirnių užtepėlė
Labai skani avinžirnių užtepėlė. Jei neturite laiko virti avinžirnių, juos galite naudoti konservuotus. Beje, šiame recepte gausu vietos improvizacijoms: galite drauge su avinžirniais sutrinti šiek tiek šviežio čili pipiro, pagardinti humusą orkaitėje keptomis paprikomis ar net burokėliais, dėti kitų mėgstamų priedų.
Receptą rasite čia.
Lašiša orkaitėje su garstyčiomis ir medumi
Pagal šį puikų receptą lašišą paruošite labai greitai, o skonis tikrai džiugins ir puoš šventinį stalą. Patiekti galite su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.
Receptą rasite čia.
Veganiškos spurgos
Puiki tradiciniu spurgų alternatyva Kūčioms ar tiesiog, jei nevalgote gyvulinės kilmės produktų. Ragaujantys dažniausiai nė neatskiria, kad šios spurgytės tokios “nekaltos”.
Receptą rasite čia.
Traškūs vieno kąsnio pyragėliai su grybų įdaru
Vieno kąsnio pyragėliai su grybų įdaru. Traškūs ir aromatingi. Pyragaičiai puikiai tinka šventiniam stalui! Pabarstyti puikiai tinka sezamo sėklos ar net aguonos.
Receptą rasite čia.
Gardžioji silkė su svogūnais ir žemės riešutais
Puikus silkės skanėstas su svogūnais ir žemės riešutais. Riešutus galima rinktis ir kitokius mėgstamus ar turimus.
Receptą rasite čia.
Greitas skanėstas su saulėgrąžomis
Labai skanus ir akimirksniu pagaminamas, o be to ir tikrai nebrangus desertas. Jeigu norisi, galima papildomai pridėti prieskonių, pvz. cinamono, bet mums labai skanu ir tiesiog taip, kaip užrašyta recepte.
Receptą rasite čia.
Naminis avokadų majonezas per 5 minutes
Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu prie žuvies ar kaip padažas salotoms. Jeigu mėgstate aštriau, galite jį pagardintų trupučiu krienų ar įdėti daugiau česnako ar žiupsnelį aitriųjų pipirų.
Receptą rasite čia.
Su spanguolėmis ir čiobreliais marinuota silkė
Gardžioji silkė – šventinio stalo pažiba! Pagaminti labai paprasta, spanguolių rūgštelė atgaivina. Džiovintas spanguoles patariame pamirkyti, kad nebūtų kietos, jas galite pakeisti ir šviežiomis spanguolėmis ar kitokiam skoniui – razinomis arba džiovintomis slyvomis!
Receptą rasite čia.
Mieliniai pyragėliai su grybais
Minkštutėlės bandelės su grybais – visai kaip vaikystėje pas močiutę! Bandeles galite ruošti su raugintais ar šviežiais, patroškintais kopūstais, kitomis daržovėmis. Labai skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios! Ruošdami jas Kūčioms vietoje įprasto pieno naudokite augalinį pieną arba vandenį, o vietoje sviesto – aliejų.
Receptą rasite čia.
Veganiškas šokoladinis pyragas – tirsptantis burnoje!
Labai labai skanus, kremiškas šokoladinis gardėsis! Ir visiškai atitinkantis pasninko tradicijas – jame nėra jokių gyvulinių riebalų ar kiaušinių. Puošti jį galima tiek uogomis, tiek šviežiais ar konservuotais vaisiais ar mėgiamais riešutais. Arba tiesiog skanauti visai be papuošimų.
Receptą rasite čia.
Pomidorų padaže marinuota silkė
Puiki ir lengvai pagaminama naminė silkutė. Tokią silkę galima tiekti su virtomis ar keptomis bulvytėmis. Skanu tiesiog kabinti šakute, ar ant juodos duonos riekelės uždėti.
Receptą rasite čia.
Džiovintų vaisių bei riešutų saldainiai
Šis receptas – puikus pavyzdys, kad saldainiai gali būti ne tik labai skanūs, bet ir sveikuoliški! O ir jų paruošimas ilgai neužtruks – tereikia iš anksto pamerkti džiovintus vaisius, o toliau jau juokų darbas! Saldainius galite ruošti net kelių rūšių ir daug improvizuoti.
Receptą rasite čia.
Gaivios burokėlių, obuolių ir morkų salotos
Greitos, traškios, sveikuoliškos ir net truputį gurmaniškos salotos! Visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje, o vietoje riešutų drąsiai galite naudoti ir saulėgrąžas ar moliūgų sėklas.
Receptą rasite čia.
Aromatinga silkė su česnakiniais pievagrybiais
Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Skanaujame su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.
Receptą rasite čia.
Naminė saulėgrąžų chalva
Kas galėtų pagalvoti, kad naminę saulėgrąžų chalvą pagaminti taip paprasta! Paruošti chalvą namuose pigiau nei pirkti, o ir būsite tikresni dėl produktų kokybės. Ar gali būti geriau? Gali – chalvą galima pagardinti šventiškais prieskoniais, pvz., vanile, cinamonu bei ją daryti pačios įvairiausios formos ar net aplieti juodu šokoladu. Arba galima iš chalvos masės formuoti rutuliukus ir juos avoliojus tirpintame šokolade turėti puikius, originalius ir labai skanius triufelius.
Receptą rasite čia.
Silkė su morkomis ir svogūnais
Štai ir ji – gardžioji silkė su morkomis ir svogūnais! Receptas klasikinis ir tikriausiai daugeliui žinomas, bet taip pagaminta silkė tokia gardi, kad tiesiog negalėjome jos praleisti!
Receptą rasite čia.
Naminė datulių karamelė
Jeigu per Kūčias norėtumėte palepinti artimiuosius saldžiu skanėstu, išbandykite šią datulių karamelę. Ji be galo skani ir šaukštu kabinama viena, tačiau truputėlį pašildyta gali virsti nuostabiu karamelės padažu, kuris pagardins tiek naminį aguonų pyragą, tiek kūčiukus, tiek bet kurį kitą šventinį desertą.
Receptą rasite čia.
Komentarai