Puikūs traškūs agurkėliai. Pirmą kartą matau tokį receptą!
Patinka? Duok Like!
[fblike]
[fblike]
- Agurkus užpilam vandeniu ir paliekam 3 valandas pastovėti.
- Paruošiam stiklainius, plaunam ir sterilizuojam orkaitėje. Tam reikia ant skardos užpilti truputį vandens, pastatyti stiklainius ir prie 150 laipsnių temperatūros pakaitinti juos 15 minučių.
- Dangtelius virinti vandenyje 10 minučių.
- Į stiklainius sudedam česnaką, krapus, krienų lapus, juoduosius pipirus, kvepiančiuosius pipirus, lauro lapus.
- Į puodą įpilam 2 litrus acto ir gerai įkaitinam, neverdam jo.
- Kitame inde įkaitinam vandenį, jis turi užvirti.
- Imam dalį agurkų ir dedam juos į karštą actą. Maksimaliai 2 minutes palaikom, kornišonus – 1 min., jie šiek tiek pagels. Dabar juos sudedam į stiklainius.
- Į litrinį stiklainį įpilam 1 valgomąjį šaukštą druskos ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus.
- Užpilam virusiu vandeniu ir užsukam dangteliu.
- Stiklainius apvyniojam šiltai (galima apklotu), kol visai atvės.
Komentarai