Silkė su žaliais kailiniais. Mėgstamos salotos Šv. Kalėdoms!


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Silkė su žaliais kailiniais su sūriu ir be burokėlių – tai naujos mėgstamos salotos.

O ar jūs žinote, kad „Silkė su kailiniais“ pirmą kartą buvo patiekta 1919 Naujųjų metų išvakarėse?

Klasikinis silkės „Su kailiniais“ receptas visada susidėjo iš žuvies filė, virtų daržovių, su dideliu kiekiu majonezo, kas šias salotas labai paskanina, bet tuo pačiu suteikia labai daug kalorijų. Dabar kiekviena šeimininkė šį receptą prisitaikė pagal save, čia gali būti virtų kiaušinių, šviežių obuolių, žalumynų ir sūrio. Ir dar ko tik nori.

Šiandien mes jums siūlome šių salotų naują variantą. Čia bus mažiau kalorijų, jos bus sveikesnės, dėka didelio kiekio šviežių agurkų, žalių svogūnų ir krapų. O vietoj majonezo galite naudoti savo mėgstamą užpilą. Mes įsitikinę, kad jums patiks taip labai, kaip ir mums!

Silkė su žaliais „kailiniais“

Ingredientai:

  • silkė — 1 vnt. (filė)
  • žalias svogūnas — didelis ryšulėlis
  • krapai — didelis ryšulėlis
  • šviežias agurkas — 1 vnt.
  • kietasis sūris — 150 g
  • virtos bulvės — 2 -3 vnt.
  • majonezas — 300 g

Kaip pagaminti:

  • Silkės filė supjaustom nedideliais gabaliukais ir dedam ant lėkštės- tai mūsų pirmas sluoksnis

  • Viršuje pilam majonezą tinkleliu, tam naudodami kulinarinį maišelį.

  • Toliau supjaustom didelį ryšulėlį žalių svogūnų, dedam ant silkės, viršuje majonezas.

  • Virtas bulves tarkuojame ir dedame ant viršaus.

  • Darom tinklelį iš majonezo.

  • Toliau šviežias agurkas, 1 nedidelis, arba pusė. Supjaustom šiaudeliais ir sudedam ant viršaus.

  • Stambia trintuve sutarkuojam sūrį ir sudedam viršuje. Majonezas.

  • Smulkiai pjaustom krapus ir gausiai apiberiam salotas.

  • Dar pridedam šiek tiek žalių svogūnėlių ir štai tokios šviežutėlės salotos „su kailiniais“ paruoštos.

Komentarai

Reklama