Tikroji, labai skani „Charčio sriuba“: gaminimo proceso žingsniai
[fblike]
Aštri sriuba gausi prieskonių, česnako, žalumynų. Šią sriubą labai mėgsta mano šeima. Manau, ji nepaliks abejingu ir bet kurį kitą žmogų. Aromatinga, tiršta ir neįtikėtinai skani sriuba būtinai turi atsidurti ant pietų stalo. Prieskonių, žalumynų ir daržovių dėka, sultinys būna labai sodrus, o kvapas sklinda toks geras, kad jam neįmanoma atsispirti. Tik nesupainiokite sriubos su antruoju patiekalu, turinčiu tokį pat pavadinimą.
Produktų sudėtis
- Vienas kilogramas mėsos su kaulu (jautienos arba veršienos);
- Trys didelės svogūno galvos;
- 110 g ryžių;
- Viena didelė morka;
- Po vieną petražolių ir kalendros šaknį;
- Viena saliero šaknis (arba stiebas);
- 400 g pomidorų savo sultyse;
- Penkios česnako skiltelės;
- Du valgomieji šaukštai „Tkemali“ padažo;
- Kalendros ir petražolių lapų – pagal skonį;
- Pora lauro lapų;
- Cinamono lazdelė;
- 4 gvazdikėlių žiedai;
- 7 juodųjų ar kvapniųjų pipirų žirneliai;
- Trys džiovinti aitrieji pipiriukai;
- Vienas arbatinis šaukštelis kalendros sėklų;
- Ketvirtadalis arbatinio šaukštelio krapų sėklų;
- Po pusę arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių, mairūno ir maltos kalendros;
- Druska ir malti juodi pipirai – pagal skonį.
Gaminimo procesas
1. Mėsą nuplauname, supjaustome ir sudedame į puodą. Užpilame šaltu vandeniu ir dedame ant ugnies. Kai vanduo užvirs, kruopščiai nuimame putas. Tai labai patogu daryti paprastu nedideliu sieteliu.
2. Nuskutame vieną didelę morką ir supjaustome išilgai į keturias dalis.
3. Tik nuėmę putas, dedame morką į puodą su verdančia mėsa.
4. Nulupame vieną svogūno galvą, įpjauname kryželiu ir į kiekvieną ketvirtį įdedame vieną džiovintą gvazdikėlio žiedą. Dedam į puodą su mėsa.
5. Ten pat dedame lauro lapą, cinamono lazdelę, petražolių ir kalendros šaknis, surištas siūlu.
6. Taip pat į sultinį būtinai įdedame saliero stiebą. Uždengiame puodą, ugnį sumažiname iki minimalios ir leidžiame mėsai lėtai virti apie valandą.
7. Po valandos ištraukiame iš puodo visas daržoves, prieskonius ir žalumynus – juos galima išmesti.
8. Išimame mėsą ant atskiros lėkštės ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
9. Ryžius (geriausia naudoti apvalius) kruopščiai nuplauname kelis kartus ir sudedame į sultinį. Verdame ant nedidelės ugnies kol pinai išvirs.
10. Į keptuvę įpilame šiek tiek augalinio aliejaus, leidžiame įkaisti.
11. Likusias dvi svogūno galvas nulupame, smulkiai supjaustome ir dedame į keptuvę. Kepame svogūną iki auksinio atspalvio.
12. Iš mėsos išrenkame kaulus ir supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Dedame į keptuvę su svogūnais ir lengvai pakepiname – apie penkias minutes. Galite pasilikti kelis kauliukus, jie gerai atrodys lėkštėje.
13. Į keptuvę sudedame pomidorus, marinuotus savo sultyse ir viską išmaišome.
14. Sumažinam ugnį, įpilame į keptuvę porą samčių sultinio ir puodo.
15.Nedelsdami dedame į keptuvę likusius prieskonius: džiovintus pipirus dedame sveikus, nesupjaustytus.
16. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį, įdedame „Tkemali“ padažo ir viską išmaišome.
17. Troškiname mėsą su prieskoniais dar apie penkias minutes, dedame sukapotą česnaką, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
18. Į puodą su ryžiais sudedame viską, ką turime keptuvėje. Sriubą išmaišome ir dar kartą paragaujame, esant poreikiui, įberiame dar šiek tiek druskos.
19. Uždengiame puodą dangčiu ir verdame ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
20. Paruoštą sriubą išpilstome į lėkštes, pabarstome žalumynais ir patiekiame valgyti.
Skanaus!
Komentarai