Viena gudrybė cepelinus pavers tobulais: skonis pranoks lūkesčius
[fblike]
Ruduo yra puiki proga gaminti cepelinus ir jais lepinti visą šeimą. Šie, kuriuos siūlo tinklaraštininkė, yra ne tik labai skanūs, bet ir aromatingi dėl naudojamų prieskonių. Išmėginkite ir nepasigailėsite.
Jums reikės: 3kg nuskustų bulvių, 1a.š. druskos, 2v.š. krakmolo
Įdarui: 700g maltos mėsos, 1 svogūno, 1-1,5 a.š. druskos, 1 v.š. kapotų krapų, 2a.š. krakmolo, žiūpsnio džiovinto baziliko, žiūpsnio pipirų.
Bulvių 1 kg išvirti pasūdytame vandenyje, likusias sutarkuoti.
Nuo tarkuotų bulvių gerai nusunkti skystį. Nuspaustą skysti 5 min palikti nusistovėti, tuomet nupilti ir dugne susirinkusį krakmolą dėti į tarkius.
Išvirusius bulves gerai nugarinti, kad liktų kuo mažiau drėgmės, bei sutrinti iki košės.
Tarkius sumaišyti su virtomis bulvėmis, berti druskos bei krakmolo. Masę permaišyti iki vientisumo.
Faršą sumaišyti su kapotais svogūnais, prieskoniais, krakmolu. Permaišyti, kol prieskoniai vienodais pasiskirstys. Sudalinti įdarą ir bulvių masė į 15 kamuoliukų.
Jei norisi glosnesnių cepelinų ( kad paviršius nebūtų labai pasišiaušęs) į vandenį, kuriame virs cepelinai, galima supilti nuo tarkių likusį skystį.
Skanu su grietine, svieste kepintais svogūnais ar spirgais. Tai pat visai tinka stiklinė kefyro, ar trintas varškės-grietinės padažas.
Bulves cepelinams rinktis kuo krakmolingesnes.
Šaltinis: Skanūskąsneliai
Komentarai